ESPAI DE CIUTADANIA

Ahir a L’Acollidora; Jazz per les Persones…

A L’Acollidora també ens van llegir el poema PODRIES de la Joana Raspall i les reflexions del Grup de Joves de l’Esplai Can Serra, joves entre els 12 i els 15 anys, que volen que escoltem la seva:

Després de conèixer la situació dels refugiats ens adonem que la gent té poca memòria, durant l’època de guerra civil o la segona guerra mundial molta gent va ser refugiada i ara no ho recorden com a tal, perquè segurament van haver de ser els seus avis els qui van haver de fugir, però en realitat qualsevol de nosaltres pot viure una situació així si alguna persona del poder es torna borde.

Ens angoixa molt pensar que molta gent mor tractant de millorar la seva situació o simplement moren per no tenir com escapar o sortir d’aquesta situació.

El nostre sentiment es d’impotència en veure les imatges on hi ha famílies destruïdes per la mort d’algun familiar o amic. La seva situació no és gens fàcil per haver de marxar de la seva casa i perquè segurament passin fred, calor, no tinguin on refugiar-se de les tempestes i es sentin malament per no saber què els hi espera en un futur.

Segurament es senten molt vulnerables, insegurs i desprotegits, sobretot pensem en les mares i pares que quan tenen fills volen lo millor i segurament se senten molt malament per haver d’ensenyar-los des de ben petits a buscar un futur millor.

Ens agrada pensar que aquesta activitat conscienciarà a la gent de la nostra ciutat i aconseguirem un futur millor per aquestes persones.

A més a més; van poder conèixer el commovedor testimoni d’un dels voluntaris, que miren de salvar la vida a persones que fugen del terror i la misèria. A la lectura queda patent; com les autoritats d’alguns països fan que aquesta tasca sigues molt més difícil del que ja hi és per si mateixa…

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

I accept that my given data and my IP address is sent to a server in the USA only for the purpose of spam prevention through the Akismet program.More information on Akismet and GDPR.

error

Share

LinkedIn
Share
WhatsApp