ESPAI DE CIUTADANIAUncategorized

II Convocatòria per manifestar-nos a favor dels Drets Humans de les persones refugiades i contra l’Acord entre la Unió Europea i Turquia.

  Us convoquem el dilluns 18 d’abril a les 20h al voltant de la nostra «Acollidora», Rambla Just Oliveras, per manifestar-nos a favor dels Drets Humans de les persones refugiades i contra l’Acord entre la Unió Europea i Turquia.

SENTINT VERGONYA D’AQUESTA EUROPA QUE FA UN ACORD AMB TURQUÍA PER RETORNAR LES PERSONES REFUGIADES QUE HAN ARRIBAT A EUROPA. UN ACORD QUE VULNERA TOTA LA LEGISLACIÓ INTERNACIONAL EN MATÈRIA D’ASIL I DRETS FONAMENTALS.

 UNA UNIÓ EUROPEA QUE VEN LES ARMES PERQUÈ MATIN I ES NEGA A ACOLLIR  LES PERSONES QUE PODEN FUGIR D’AQUESTA MORT. 

  I ara pretén que les persones que han arribat a Europa, siguin retornades a la força a Turquia pagant a aquest país una mena de lloguer «econòmic» i un altre lloguer de «silenci» davant de totes les vulneracions democràtiques que succeeixen en aquest país.

 Segons la Convenció de Ginebra, les persones que fugen de països en guerra i conflictes cal facilitar-los l’estatus de refugiat i donar-los protecció jurídica. Espanya i tots els països europeus son signataris de la Convenció de Ginebra.

També ens diu : 

  •  Queden prohibides les expulsions col·lectives d’estrangers.
  •  Cap Estat podrà, per expulsió o devolució, posar de cap manera un refugiat a les fronteres dels territoris on la seva vida o la seva llibertat perilli per causa de la seva raça, religió, nacionalitat, pertinença a determinat grup social, o de les seves opinions polítiques.
  •  Tota persona té dret a sortir de qualsevol país, àdhuc el propi, i a retornar-hi. (Ens diu  l’article 13 dels Drets Humans )
  •  En cas de persecució, tota persona té dret a cercar asil en altres països i a beneficiar-se’n. (Ens diu l’article 14 de la mateixa Declaració dels DD.HH )

 O la mateixa Carta de Drets fonamentals de la UE en el seu article 19 diu :

  •  Es prohibeixen les expulsions col·lectives. Ningú podrà ser retornat, expulsat o extradit a un Estat en què corri un greu risc de ser sotmès a la pena de mort, a tortura o altres penes o tractes inhumans o degradants.

 I aquest acord també vulnera la Convenció de la ONU sobre els drets del Nen… (Que diu en el seu article 22) :

  • Es proporcionarà  protecció especial als nens considerats  refugiats o que sol·licitin l’estatut de refugiats, i és obligació de l’Estat cooperar amb els organismes competents per  garantir aquesta protecció i assistència

 Com veieu aquells mateixos governats que sempre ens recorden la legalitat, la vulneren quan les interessa…. I ens menteixen quan diuen que no podem acollir a les persones que fugen de les guerres que aquesta mateixa Unió Europea ha tingut molt a veure.

Us dono tres dades :

europa

  • Espanya només ha  acollit 18 persones refugiades, un país que té més de 46 milions de persones. Només 18 persones, quan hi ha moltes ciutats han creat els dispositius necessaris per acollir-ne moltes més.
  • Quan més necessitem polítics de talla gran, (al nostre govern i als altres governs europeus), tenim polítics de talla petita, polítics que fan política petita, estreta, molts d’ells estan malalts d’inhumanitat.      
  • Europa està patint una malaltia d’inhumanitat i aquesta només té una forma de curar-se, només ho pot fer,  amb una enorme carrega , de RESPECTE, de RECONEIXEMENT, d’HUMANITAT… i de la SOLIDARITAT DE MILERS I MILERS DE CIUTADANS.
  • Per tot això: diem NO a aquest acord de la UE i Turquia que obligarà per la força a tornar a territori turc als refugiats que han arribat a Grècia . Volem una Unió Europea que respecti la lleis d’asil i els drets humans de totes les persones, també de les persones refugiades.

 

VOLEM UNA UNIÓ EUROPEA QUE NO ENS FACI VERGONYA.

logo_def

 

 

Més informació clican aquests enllaços:

 

IConvocatòria d’Espai de Ciutadania pels refugiats

lhcomunicacio el far

 

espai

 

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

I accept that my given data and my IP address is sent to a server in the USA only for the purpose of spam prevention through the Akismet program.More information on Akismet and GDPR.

error

Share

LinkedIn
Share
WhatsApp