ESPAI DE CIUTADANIAMUJERES PA'LANTE

Demanen milloras, per l’atenció a les persones estrangeres, al Ple Municipal.

Bea Cantero demujeres pa'lante en nom de

logo_ciutada_prov

Al Ple Municipal de ahir dimarts 25 d’Octubre.

  

Mujeres Pa’lante som una associació en la qual participen i conflueixen dones migrades, principalment d’Amèrica Llatina, dels països catalans i de la resta de l’Estat, amb l’esperit de construir un espai d’acolliment per a dones que es troben en processos migratoris i/o en risc d’exclusió social. Així mateix, i sempre des d’una mirada horitzontal, oferim suport i acompanyament en allò que elles necessiten.

Treballem en temes de convivència i solidaritat en diferents espais locals, amb els quals s’ha contribuït de manera activa en el procés de sensibilització de la ciutadania de Catalunya enfront de la situació de xenofòbia que es presenta en moltes ocasions a les nostres ciutats.

Val a dir, que un dels nostres eixos de treball principal rau en propiciar l’agenciament de les dones per a la defensa dels seus drets més fonamentals com a subjectes actives de canvi a la nostra societat.

Participem en l’ Espai de la Ciutadania de L’Hospitalet com una manera de contribuir a un espai on fomentar l’intercanviï d’iniciatives i recursos entre el teixit associatiu de la ciutat, en la defensa del drets de les persones.

I en nom de l’Espai de Ciutadania :

Exposem

En la ciutat de L’Hospitalet, amb una densitat de quasi 21 000 hab/km2 gairebé un 20% correspon a població estrangera ,gairebé unes 60 000 persones. . Per fer efectius els permisos de residència, aquest s’han de renovar cada 1, 2 o 5 anys segons el temps de permanència i condicions de la persona qui ho demana.

Les persones migrades a l’hora de sol·licitar cita per realitzar qualsevol tipus de tràmit a estrangeria es troben amb molts obstacles. Aquest tràmit s’ha de fer via Internet i la majoria d’aquestes persones es troben en una situació de desconeixement absolut d’aquesta eina digital, motiu pel qual es veuen obligades a contractar advocats o advocades per a que els hi realitzin aquestes gestions. Donada la obstaculització i dilatació a l’hora de sol·licitar cita o realitzar qualsevol tipus de tràmit a estrangeria, des de Mujeres Pa’lante denunciem un cop més, la violència institucional a la que es veuen sotmeses les persones migrades.

Un cop s’entra a la web de la seu electrònica de la Secretaría del Estado de Administraciones Públicas, aquesta es troba completament col·lapsada, fet que vàrem comprovar en nombroses ocasions, el que impedeix que les persones pugin tramitar els permisos en els terminis necessaris. Aquesta setmana ens van comunicar vies alternatives per fer els tràmits, però es demanen coneixements digitals elevats.

A l’àmbit local, les persones que sol·liciten arrelament, han de pagar unes taxes municipals elevades donada la seva situació. Les taxes varien de preu depenent del municipi on es tracti. Com en altres municipis, i degut a la precarietat i la manca de habitatge fix de algunes persones migrades, es pot realitzar un empadronament sense domicili fix. Des de fa poc , aquesta opció ja es possible a la nostra ciutat

Considerem que:

S’està denigrant a les persones estrangeres que arriben al nostre país amb aquestes praxis discriminatòries.

S’estan vulnerant els drets més fonamentals ja que totes les persones han de ser tractades igual sense cap tipus de distinció pel seu origen i/o nacionalitat.

Per últim, i no menys important, traslladar que una majoria de les persones migrades degut a la seva situació es veuen abocades a treballar en condicions molt precàries, amb horaris i jornades laborals extenuants, que ni tant sols els hi permeten gestionar tot el seguit de tràmits d’un sistema que en moltes ocasiones resulta discriminatori.

Davant d’aquests fets,

Demanem:

1. Que el ple municipal recolzi una moció dirigida a la Subdelegació de Govern per tal de millorar l’atenció de cites d’estrangeria i augmentar el nombre de cites prèvies

2. Que es plantegi com ciutat, que a les oficines d’atenció al ciutadà, s’ajudi a les persones estrangeres que ho requereixen a fer les tramitacions virtuals dels permisos de residencia, cita prèvia, etc.

3. Que es plantegi la baixa de les taxes del informe d’arrelament fet per serveis socials municipals

4. Fer difusió de la implementació del empadronament sense domicili fix.

Perquè L’Hospitalet la fem entre tots i totes, cal que es respectin els drets de totes les persones estrangeres.

ENTITATS DE L’ESPAI DE CIUTADANIA QUE HI DONEN SUPORT:

-TRES QUARTS PER CINC QUARTS, -CENTRE D’ESTUDIS L’H, -FUNDACIÓ AKWABA, -ESPLAI LA FLORIDA, -EL CASALET, MOVIMENT D’ENSENYANTS, -ASSOCIACIÓ D’ESTUDIANTS DE L’H, -TPK,TALLER PUBILLES KASAS, -ASSOCIACIÓ EDUCATIVA ITACA, -PLÀUDITE TEATRE, ESPAI D’ARTS ESCÈNIQUES, -CÀRITAS. PARRÒQUIA DEL CENTRE, -SOPLOS DE AIRE, -COMIS, D’ENTITATS COLLBLANC-LA TORRASSA, -ASSEMBLEA NACIONAL DE CATALUNYA, -JOVES PER LA IGUALTAT I LA SOLIDARITAT DE L’H, -COMISSIÓ DE JUBILATS PENSIONISTES DE L’H, -UGT DE L’H, -CCOO DE L’H, -FaPaC, -ASSOCIACIÓ ATURATS > 50 ANYS, -ASSOCIACIÓ TOT BELLVITGE, -ASSOCIACIÓ MUJERES PA’LANTE, -BIPOLART, -AAVV COLLBLANC TORRASSA, -TRO – ENTITATS DE FOC, -CENTRE CATÒLIC, -CLUB BÀSQUET DE L’HOSPITALET, -ÒMNIUM

L’Hospitalet de Llobregat a 25 d’octubre de 2016

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

I accept that my given data and my IP address is sent to a server in the USA only for the purpose of spam prevention through the Akismet program.More information on Akismet and GDPR.

error

Share

LinkedIn
Share
WhatsApp