ESPAI DE CIUTADANIAUncategorized

Presentació d’Espai de Ciutadania

 Neix a L’Hospitalet l’Espai de Ciutadania, una plataforma que aplega diverses entitats socials d’àmbit local per tal de coordinar-se i treballar plegats per la ciutat. A continuació trobareu la crònica de l’acte de constitució a L’H Digital, les fotos de la primera activitat, el video de la noticia, i el manifest fundacional de l’organització.

Crònica de LH Digital

La notícia a L’Hospitalet TV digital

 

Espai de Ciutadania: entitats de L’H unides contra la pèrdua de drets socials

La primera iniciativa ha estat recollir signatures per la renda bàsica garantida

Tretze entitats de L’Hospitalet s’han agrupa en l’Espai de Ciutadania per treballar plegats en la defensa de l’Estat del benestar i contra la progressiva pèrdua de drets dels ciutadans. L’Espai de Ciutadania ha començat a caminar recollint signatures per la ILP a favor d’una renda bàsica garantida.

El Centre d’Estudis de L’Hospitalet, Tres Quarts x Cinc Quarts, El Casalet, Itaka, la Coordinadora d’Entitats de Collblanc-laTorrassa, Plaudite, la Comissió de Pensionistes de L’Hospitalet, l’Esplai de la Florida, Tro, Creu Roja, el Taller de Pubilla Kasas,  Akwaba, Comissions Obreres L’Hospitalet, UGT L’Hospitalet, i l’Associació d’Estudiants de L’Hospitalet són les entitats fundacionals de l’Espai de Ciutadania, que dilluns, 7 d’octubre es va presentar a la seu del CEL’H.

“Som una iniciativa d’entitats que treballen a la ciutat de forma global. Ens hem unit perquè entenem que hi ha un atac a l’Estat del benestar. Ens volen convèncer que hi ha drets socials que no es poden mantenir i nosaltres opinem el contrari”, explica Amadeu Juan, president de Tres Quarts x Cinc Quarts.

Són nou entitats però la voluntat és sumar moltes més, com ara la Federació d’Associacions de Veïns o els sindicats. No volen organitzar activitats, sinó dóna suport a les que desenvolupin les entitats per aconseguir ser més eficaços.

La primera acció que ha realitzat l’Espai de Ciutadania ha estat recollir signatures per a la Iniciativa Legislativa Popular (ILP) a favor de larenda garantida ciutadana. L’acció, realitzada el passat dissabte a diferents punts de la ciutat, va aconseguir sumar 400 signatures.

Mercè Olivares, membre del Centre d’Estudis de L’Hospitalet, considera que cal recolzar les accions que es facin a L’Hospitalet per no perdre més drets. “Ens espera una tardor calenteta, amb qüestions com les retallades en educació o la nova llei de Pensions. Hem d’unir-nos pels nostres drets”.

Pel que fa a la ILP per la renda mínima, el termini per recollir signatures finalitza el pròxim divendres. A Catalunya ja s’han recollit més de 50.000 signatures. Jaume Botey, membre del CEL’H i un dels promotors d’aquesta ILP, considera que la ciutadania ha estat sensible amb el tema de la pobresa.

“La crisi ha creat noves borses de pobresa. La ILP en vol lluitar en contra. Demanem una renda mínima igual al salari bàsic, 640 euros. Viure amb menys d’això és trobar-se al llinda de la pobresa. Cal considerar que 640 euros són una tercera part de la renda mitjana de Catalunya”, explica Botey.

Fotos de l’acte de constitució de l’organització i de la primera activitat, la recollida de signatures per a la ILP sobre la Renda Garantida Ciutadana:


constitucióeloi2-150x150garantida1-150x150garantida2-150x150garantida3-150x150

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

I accept that my given data and my IP address is sent to a server in the USA only for the purpose of spam prevention through the Akismet program.More information on Akismet and GDPR.

error

Share

LinkedIn
Share
WhatsApp