ASSAT50CREU ROJA L'HOSPITALETTRES QUARTS PER CINC QUARTSUncategorized

Inauguració dels Horts Socials amb Tres Quarts per Cinc Quarts

Nou projecte d’ horts socials a Can Buxeres

Els gestionarà la Creu Roja i la Tres Quarts per  Cinc Quarts.

Horts per col·lectius vulnerables. Aquest és l’objectiu del nou projecte que ha inaugurat l’Ajuntament de L’Hospitalet a Can Buxeres. El parc acull un seguit d’horts socials que estaran dinamitzats per la Creu Roja i Tres Quarts per Cinc Quarts.

Notícia de lh digital ciutat

la notícia a TV digital de L’Hospitalet

La iniciativa, a proposta de la Creu Roja, combina les funcions productives associades a l’autoconsum amb finalitats socials, terapèutiques, educatives i socials. “El que es pretén amb els horts socials és oferir un espai a persones i entitats que en aquests moments s’ho estiguin passant malamentperquè, a més de que hi puguin trobar un lloc on distreu-res i reunir-se, també facin una tasca de la qual en puguin treure profit”, ha explicat Dolores Ruíz, presidenta de Creu Roja de L’Hospitalet.

De moment hi ha 32 parceles i 8 que estan pendents de condicionar. Els horts es destinen a diferents col·lectius que es troben en situació de vulnerabilitat o risc social. La feina a l’hort es permetrà d’obtenir uns recursos alimentaris alhora que milloren l’autoestima.

Entre els possible usuaris dels horts es troben persones aturades de més de 45 anys, usuaris dels serveis d’atenció en salut mental o persones amb algun tipus de discapacitat. “En total s’en beneficiaran unes 80 famílies”, ha explicat la presidenta de Creu Roja.

Els horts es troben entre el parc de Can Buxeresi la carretera d’Esplugues, a caval entre els barris de Can Serra i Sanfeliu. Es tracta d’un espai que abans acollia el viver municipal, que s’havia quedat petit. Les persones beneficiàries, dues per parcel·la, reben un conjunt d’eines bàsiques com són un armariet per depositar les seves pertinences i un primer lot de llavors.

Els terrenys tenen boques de reg, una per a cada quatre parcel·les i, a més, a la zona i ha taules i bancs i una font d’aigua potable.

També es preveu assignar algunes parcel·les a entitats o’oci infantil i juvenil per tal de donar a conèixer l’agricultura ecològica i sostenible i hàbits alimentaris saludables que contribueixin a evitar l’obesitat i d’altres malalties.

L’alcaldessa de L’Hospitalet, Núria Marín, ha visitat la zona i ha manifestat que es un excel·lent projecte d’horts socials pioner a Catalunya i que està segura que “serà un referent per a molts municipis perquè darrere hi ha un treball comunitari de diverses entitats de la ciutat, pilotat per la Creu Roja i Tres Quarts per Cinc Quarts”.

Marín ha afegit que “malgrat no tenim molts espais d’aquests tipus a L’Hospitalet, el nostre compromís es veure com funciona aquesta experiència i traslladar-ho a d’altres espais de diferents barris de la ciutat”.

José Hernández Gómez pertany a l’entitat Assat+50, que agrupa persones aturades de més de 50 anys: “el projecte està molt bé i servirà per a l’autoconsum de moltes famílies com nosaltres que ens ho estem passant molt malament”, ha dit. Gómez ha afegit que “tant de bo això de cultivar l’hort sigui per poc temps i el que de veritat trobem és una feina estable que és, en definitiva, el que necessitem”.

 

 horts-socials2-150x150 hortssocials3-150x150hortssocials4-150x150horts-socials-150x150

 

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

I accept that my given data and my IP address is sent to a server in the USA only for the purpose of spam prevention through the Akismet program.More information on Akismet and GDPR.

error

Share

LinkedIn
Share
WhatsApp